Familie Blok

Uit 's Heer Arendskerke


Even voorstellen. Wij zijn Rien en Nelleke Blok en vormen samen met onze jongste zoon Bastian een maatschap. Ons bedrijf bestaat uit een akkerbouw en een pluimveetak. Bastian is verantwoordelijk voor het akkerbouwgedeelte en wij verzorgen samen de kippen.

We telen voornamelijk aardappelen, pompoenen, wortelen, rode bieten, uien en gras-klaver. We hebben 18.000 legkippen verdeeld over 2 stallen. Onze kippen hebben een ruime uitloop tot hun beschikking, waar ze graag gebruik van maken. Een kip is van nature een bosdier, daarom hebben we veel bomen en struiken aangeplant, zodat de kippen bij onraad snel een schuilplaats kunnen vinden. De uitloop wordt regelmatig gecontroleerd. Ook worden onze bossen en bomen met enige regelmaat gesnoeid.

Kippen verzorgen, hoe gaat dat?
’s Morgens beginnen we met een controle rondje door de stallen. We kijken of de legnesten open zijn en of er voer in de voerlijnen zit en of de kippen water tot hun beschikking hebben. Daarna beginnen we met het verzamelen van de eieren. Dit gebeurd machinaal, tegelijkertijd sorteren we de eieren op kapotte of vuile eieren, welke er dan tussenuit worden gehaald. Deze eieren worden 2 x per week opgehaald door een transporteur, die de eieren naar een pakstation brengt. Bij het pakstation worden de eieren nogmaals gesorteerd en daarna in doosjes verpakt. Daarna worden de verpakte eieren naar de winkelketens  gebracht. Na het leggen van hun eitje gaan de kippen naar buiten om te scharrelen, ze  komen af en toe naar binnen om te eten en te drinken. Als de kippen naar buiten zijn, gaan wij ondertussen verder met opruimen en schoonmaken.

’s Middags volgt nog een controle rondje en worden de schelpjes en luzerne bijgevuld. Ook wordt dan de mest uit de stal verwijderd. Dit gebeurd minimaal 2 keer per week. Als het donker wordt komen ze allemaal weer vanzelf naar binnen om te slapen. Als de kippen slapen, volgt er nog een controle rondje en dan zit de dag er weer op.


Terug

Google maps

Familie Blok

51.5062532,3.7451236


Eieren koop je rechtstreeks, bij de boer!

Vind de boer bij jou in de buurt.

We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »