Familie Temmink

In 1900 kocht Gerrit Jan Temmink boerderij "Brookkamp", gelegen op het Diepenheimsebroek. De boerderij bleef door de jaren heen, van vader op zoon, eigendom van de familie Temmink. Na vier generaties is Mirjan de eerste, die het stokje overneemt in de vrouwelijke lijn. Van oudsher was het een gemengd bedrijf, met melkkoeien, varkens, schapen en kippen. De kippen hebben altijd een belangrijk deel uitgemaakt van de bedrijfsvoering. Na een grondige renovatie van de stal, werd in 2000 gekozen voor het houden van biologische leghennen.

Dat het bedrijf van de familie Temmink in het Twentse coulissenlandschap ligt, is terug te vinden in de inrichting van de uitloop. Naast de stal bevindt zich een windhaag, bestaande uit wilg, eik, linde, kastanje en berk. Elders staan groepsgewijs verspreid door de uitloop bessenstruiken, fruitbomen en wilgenbosjes. Ook worden jaarlijks stroken biologische maïs ingezaaid. De maïs wordt in het voorjaar ingezaaid en in de herfst niet geoogst. Hier vinden de kippen beschutting en veel scharrelplezier. De kippen lopen veelvuldig en met zichtbaar en hoorbaar plezier door de hele uitloop heen.

Terug

Google maps

Familie Temmink

52.2085327,6.5512428
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »