Familie van den Ham

Wij zijn familie Van den Ham (Aart, Jasmijn en onze dochters Willemein en Annelein). Sinds 2011 houden wij biologische leghennen op ons bedrijf De Dallen in Wildervank.

Ons bedrijf is gelegen in de veenkoloniën, waar hoofdzakelijk akkerbouw is. Wij hebben het bedrijf geschikt gemaakt voor het houden van biologische leghennen. Ons bedrijf bestaat uit 2 stallen biologische leghennen. Stal 1 bied plaats aan ruim 14.000 leghennen stal 2 bied plaats aan 9.000 leghennen. Stal 1 is in 2011 geheel vernieuwd en de wintergarten (overdekte uitloop) is uitgebreid. Buiten hebben ze een uitloop waar verschillend bosplantsoen groeit; wilg, boswilg, hazelaar, vlier, mispel, vuilboom, lijsterbes. Onder deze struiken kunnen onze hennen stofbaden, schuilen tegen de zon en het bied bescherming tegen onze natuurlijke vijand, de roofvogel. Stal 2 hebben wij gebouw in 2017. Het voer van de kippen stellen wij zelf samen. Het kernvoer wordt aangeleverd, de mais, tarwe en kalkstenen mengen wij hier zelf nog doorheen. Hierdoor kunnen wij goed sturen in het voer van de hennen.  Vind u het leuk om meer foto’s te zien van ons bedrijf, of bent u geïnteresseerd om meer informatie te lezen. Neemt u dan een kijkje op onze site www.pluimveehouderijdedallen.nl.

Groeten uit Groningen!
Familie van den Ham


Terug


Eieren koop je rechtstreeks, bij de boer!

Vind de boer bij jou in de buurt.

We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »