Familie Verbeek-Oosterboer

Uit Renswoude

Hallo wij zijn Wim, Sandra, Marit en Leonie Verbeek. Ons bedrijf, Klein Overeem, kunt u in het dorp Renswoude vinden aan de rand van de provincie Utrecht en Gelderland. Wij verzorgen 55 melkkoeien en 40 stuks jongvee. De melkkoeien lopen los in de stal en mogen zelf bepalen wat ze gaan doen. Ze kunnen lekker uitrusten in de box, eten halen bij het voerhek of gemolken worden door een melk robot. De kalfjes staan op leeftijd in groepjes bij elkaar.

Vanaf 1997 houden we ook van biologische kippen. De kippen zijn verdeeld over 3 stallen en mogen vanaf 10 uur ’s morgens tot aan het donker op ons gehele bedrijf buiten lopen. Binnen krijgen de kippen voer en water. Buiten mogen ze rond scharrelen in de wei of lekker onder de bomen in de schaduw lopen. Is het weer minder aangenaam, dan kunnen de kippen in de wintergarden scharrelen. Dit is een overkapping waar de kippen buiten lopen maar als het bijvoorbeeld regent toch lekker droog kunnen rondlopen. Elke dag controleren wij de stallen om te kijken hoe het met de kippen gaat. Elke dag worden de eieren uit de stal gehaald. Dit doen wij niet meer met de hand maar met een inpak machine. De eieren worden gesorteerd en krijgen onze stempel. Omdat wij 3 stallen hebben zijn er ook 3 nummers, 0-NL-4207101 0-NL-4207103 en 0-NL-4207104.

Sinds 2013 hebben wij een automaat aan de weg staan waarin wij onze eigen eieren verkopen. Daarnaast kunt u in de automaat ook aardappelen en in het najaar en winterseizoen advocaat kopen. Wilt u meer weten over ons bedrijf neemt u dan eens een kijkje op www.eieren-automaat.nl.

Terug

Google maps

Familie Verbeek-Oosterboer

52.0754542,5.5259497


Eieren koop je rechtstreeks, bij de boer!

Vind de boer bij jou in de buurt.

We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »